Dimljena vratina s pire krumpirom i kiselim kupusom

Dimljena vratina

Kupus

kiseli kupus

luk

bijeli luk

dimljeni špek

sol, biber, vegeta

lovorov list

ulje

 

Pire krumpir

krumpir

maslac

mlijeko

sol

muškatni oraščić

 

Priprema

Na ulju kratko prodinstati luk, na kockice narezan špek, bijeli luk, dodati kiseli kupus, lovorov list, biber, sol i malo vegete, zaliti vodom i na laganoj vatri kuhati dok kupus omekne.

Za pire oguljeni krumpir oprati, narezati (kockice) i kuhati u slanoj vodi.

U međuvremenu dimljenu vratinu kratko prepeći na ulju u tavi, zamotati u foliju i staviti je u na najnižoj temperaturi zagrijanu pećnicu da ostane topla.

Kuhani krumpir ocijediti, izgnječiti drobilicom te dodati maslac, mlijeko, malo soli i malo muškatnog oraščića, sve zajedno dobro promiješati.

Servirati i … Dobar tek!

 

Autor: Dubravka Petrosanec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *