Kolač sa suhim voćem

kolač sa suhim voćem

Recept:
6 bijelanjaka
prstohvat soli
dvije jušne žlice ulja
naribane limunove kore
4 žlice glatkog brašna
2 žlice oštrog brašna
sjeckano suho voće ili orašasti plodovi
1 prašak za pecivo

Priprema:
Rebrasti kalup premazati maslacem, ohladiti u hladnjaku i zatim ga posuti oštrim brašnom.
Bjelanjke, sol i šećer umutiti u snijeg,dodati ostale sastojke i smjesu izliti u kalup.
Peći na 170 stupnjeva 10-15 minuta.
Pečeni kolač preliti s 1,5 dcl vrućeg mlijeka pomješanog s jednim vanilin šećerom.
Na pari rastopiti 80 g čokolade s dvije žlice ulja i preliti kolač.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *