Lješnjak trokuti

lješnjak trokuti

Sastojci za tijesto:
300 g brašna
100 g margarina za kolače (npr. Sanella)
100 g šećera
2 jaja
1 vanilin-šećer
1 prašak za pecivo

Sastojci za namaz:
½ šalice vode
150 g margarina
100 g šećera
1 vanilin-šećer
300 g mljevenih lješnjaka
Marmelada od marelice ili naranđe
Čokolada za kuhanje ili glazura za kolače

Priprema:
U posudi pomješati prašak za pecivo sa brašnom, dodati šećer, vanilin-sećer, hladan margarin i jaja, sve sastojke izmrviti da se spoje (isjeckati kuhinjskim nožem) zatim umjesiti u glatko tijesto, razvaljati (razvuci) na prethodno margarinom premazanu tepsiju i premazati marmeladom.

Pećnicu ukljuciti na ca. 175-180°. U jedan lonac dodati sastojke za premaz: vodu i margarin, kad se margarin rastopi dodati šećer i vanilin-šećer, zatim mljevene lješnjake, uz stalno mješanje sve kratko prokuhati, zatim premazati po prethodno marmeladom premazanom tijestu, staviti u pećnicu i na ca. 175-180° peci ca. 25-30 min.
Još vrući kolac izrezati na kvadrate zatim dijagonalno na pola kako bi dobili trokute.
Rubove ohlađenih trokuta umočiti u rastopljenu čokoladu ili išarati cijele (po želji).

Dobar Vam i sladak tek!

Autor: Dubravka Petrosanec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *