Pileći file s povrćem

Sastojci

500 g krumpira
300 g pilećeg filea
1 glavica crvenog luka
2 režnja bijelog luka
250g zaleđenog carskog povrća
250g zaledenog đuveda
1 čaša od 2 dcl čvrstog slatkog vrhnja
1 žlica ajvara
sol
ulje
biber
vegeta
i ostali začini po zelji…

Priprema

Luk i file isječen na kockice ispržiti malo da dobije boju, staviti vegetu, ajvar, biber i ostale začine po želji. Kad se ispržilo dodati krumpir isječen na male kockice i podliti s malo vode. Poklopiti da se krumpir u pari skuha, dovoljno je 5 minuta, kad je gotovo dodati zamrznuti đuved i carsko povrće te jednu čašu od 2 dcl čvrstog vrhnja. Izmiješati i sve skupa dinstati 5 minuta.

Dobar tek.

Autor: Ismeta Rošić Cinac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *