Varivo od graška i šampinjona

varivo od graška i šampinjona

Sastojci:
10 dkg špeka, 2 hrenovke,(može i bez njih),2glavice crvenog luka, 2 češnja češnjaka, 200gr. smrznutog graška, 2 krumpira, 1 kg šampinjona (ili bukovača) ,noklice od 1 jaja, juha od gljiva u vrećici,

Način pripreme:
Na malo ulja prepržiti špek izrezan na sitne kockice, dodati luk i pržiti do zlatne boje, dodati hrenovke izrezane na kolutiće, češnjak i odmah grašak. Zaliti s čašom vode i kratko  dinstati. Posoliti, popapriti dodati na krupno izrezane šampinjone i krumpir izrezan na kockice. Zaliti s cca 1 litrom vode i pustiti da kuha 30 minuta.
Za to vrijeme napraviti noklice:
Izmutiti 1 jaje s 5 žlice vode i malo ulja, dodati brašna po potrebi da smjesa bude gusta. Noklice žlicom stavljati u ključalo jelo.
Juhu od gljiva i žlicu brašna  razmutiti u malo vode i uliti u varivo. Kuhati još desetak minuta i ugasiti.
Po želji može se dodati malo vrhnja za kuhanje.
U slast!!!
Autor: Ankica Hortl

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *