Dimljena vratina s pire krumpirom i kiselim kupusom

Dimljena vratina
Kupus
kiseli kupus
luk
bijeli luk
dimljeni špek
sol, biber, vegeta
lovorov list
ulje
Pire krumpir
krumpir
maslac
mlijeko
sol
muškatni oraščić
Priprema
Na ulju kratko prodinstati luk, na kockice narezan špek, bijeli luk, dodati kiseli kupus, lovorov list, biber, sol i malo vegete, zaliti vodom i na laganoj vatri kuhati dok kupus omekne.
Za pire oguljeni krumpir oprati, narezati (kockice) i kuhati u slanoj vodi.
U međuvremenu dimljenu vratinu kratko prepeći na ulju u tavi, zamotati u foliju i staviti je u na najnižoj temperaturi zagrijanu pećnicu da ostane topla.
Kuhani krumpir ocijediti, izgnječiti drobilicom te dodati maslac, mlijeko, malo soli i malo muškatnog oraščića, sve zajedno dobro promiješati.
Servirati i … Dobar tek!
Autor: Dubravka Petrosanec