Domaći odrezak sa njokima i kosanom mašću

domaći odrezak sa njokima i kosanom mašću

Domaći odrezak sa njokima i kosanom mašću

SASTOJCI:
1kg svinjskog buta
1 mala svježa crvena paprika
1 mala svježa zelena paprika
1 mrkva
1 glavica crvenog luka(može se staviti i grašak, mahune, tikvice)
sol ,papar, ulje

 

 

PRIPREMA:
1.Svinjski but narežemo, potučemo, začinimo nauljimo i stavimo preko noći.
2.Pacane odreske naslagati u nauljenu tepsiju,i gore naslagati navedeno povrće.
3.Zaliti sa 2dcl vode ili temeljca i peći na 200* C
4.Kad su odresci gotovi mogu se poslužiti uz razne priloge ( njoke, krumpir, palentu. rižu)
Ja sam kao prilog složila njoke koje sam pravila na sljedeći način..

SASTOJCI:
0,5kg krumpira
1 žlica rastopljenog maslaca
0,25kg brašna
1 žličica soli // u vodu
2 žlice ulja//    u vodu

PRIPREMA:
1.U pire krumpir stavimo navedene sastojke i zamijesimo. Dobivenu kuglu, narežemo na više dijelova od kojih napravimo valjke debljine palca,.
2.Narežemo na komadiće i stavljamo na pobrašnjenu površinu da se ne lijepe.
3.U većoj posudi zakuhamo vodu , posolimo, i stavimo 2 žlice ulja.
4. Kad su kuhani isplivaju van na površinu, odmah ih vadimo. ocijedimo i onako vruče zalijemo sa pečenom kosanom masti…

DOBAR TEK !

Autor: Anica Lukša

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *