Šnicle od mljevenog mesa

šnicle od mljevenog mesa

Sastojci:
– pola kilograma mljevenog mesa
– 1 jaje
– 1 žlica prezle
– 2 kisela vrhnja

 

U mljeveno meso stavite jedno jaje i jednu jušnu žlicu prezle, sol, papar po želji. Šnicle oblikujte tako sto će te ih uzimati jušnom žlicom, tolike veličine trebaju da budu. Sa drugom rukom ih pritisnite, da budu plosnatog oblika. Tako ih stavite u tavu sa vrelim uljem, onda smanjite vatru na pola. Šnicle se peku samo par minuta. Čim dobiju boju i budu gotove, izvadite sve šnicle u jednu zdjelu. Na vrelo ulje dodajte 2 kisela vrhnja i vrlo malo mlijeka, pa promiješajte. Tako će te dobiti umak i na taj umak dodajte šnicle iz zdjele, koje ste već ispekli.

Kao prilog možete napraviti rizu, tjesteninu, krumpir pire.

Dobar tek i lijep pozdrav,

Autor: Džana Morina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *